Toplista

! tesztüzem/szemléltető funkció – az oldal még nem szolgáltat, kérjük türelmed

Fogyasztói elállás

Fogyasztói elállás
Fogyasztói elállás
Részletek

Mi ez az űrlap?
Ha fogyasztó (magánszemély vásárló) boltod napifinomsag.hu oldalán történt vásárlástól elállna és azt személyesen boltodban közli, úgy jelen űrlapon kell rögzítened bejelentését.
Megjegyzés:
- a napifinomsag.hu oldalon történt vásárlás távollévő felek közötti ügyletnek minősül, amely esetben fogyasztónak minősülő vásárlót elállási jog illeti meg,
- fogyasztó saját maga, a napifinomsag.hu oldalon online is jelezheti elállási szándékát az erre rendszeresített vásárlói űrlapon (az elállással érintett termék(ek)nek az átvétel boltjába történő eljuttatása ilyenkor is a fogyasztó feladata).


Mi a teendőd boltként fogyasztó személyes elállási szándék bejelentése során?

I. VÁSÁRLÓ TÁJÉKOZTATÁSA
- fogyasztó: elállás joga fogyasztót illeti meg, fogyasztónak tekintjük a vásárlót, ha a vásárlása magánszemély regisztrációval történt,
- 14 nap az elállásra: elállási szándékát fogyasztónak a termék átvételétől számított 14 napon belül kell jeleznie,
- kizárás: minden egyes terméknél feltüntetésre kerül, érvényes-e rá a fogyasztói elállás lehetősége (például rövid lejáratú élelmiszereknél nem),
- 14 nap termék vissza: a terméket a fogyasztónak kell az átvétel boltjába visszajuttatni (annak költségei őt terhelik - ha például futárt venne igénybe), amire az elállási szándék bejelentésétől számított 14 nap áll számára rendelkezésre,
- 14 nap visszatérítés: visszatérítésre az előző feltételek teljesülése esetén, az elállás bejelentését, illetve termék visszaérkezését (amelyik később következik be) követő 14. nappal bezárólag kerül sor a bankkártyájára és/vagy pontegyenlegére, a vásárláskor alkalmazott fizetési módnak megfelelően.
- további részletes információkat talál az elállásról a napifinomsag.hu oldalon.

II. ŰRLAP KITÖLTÉSE
Ellenőrizd az elállás jogszerűségét (valóban a te boltodban és 14 napon belül került a vásárlónak átadásra az érintett termék, termékre feltüntetésre került, hogy lehetséges az elállás, magánszemély vásárlás) majd töltsd ki az űrlap beviteli mezőit (vannak kötelező és opciós mezők, üresen hagyott kötelező beviteli mező esetén Kosár gombra figyelmeztetést kapsz és pirossal kerül megjelölésre a kitöltetlen kötelező mező).
Kitöltés végeztével tedd kosárba és rendeld meg – természetesen űrlap tekintetében nem merül fel költséged.

III. TERMÉK VISSZAVÉTELE, TOVÁBBÍTÁSA BESZÁLLÍTÓ FELÉ
Vedd át a terméket – ellenőrizd, a bejelentés szerinti termék kerül-e visszaszolgáltatásra (amennyiben ezt nem a bejelentéskor teszi meg a fogyasztó, úgy arra az érvényes bejelentéstől számított 14 napja van).
Jelöld meg az adott napi Vásárló átvétel űrlapon az adott terméket, mint "Fogyasztói elállás, visszaküldött".
Juttasd vissza a terméket a Beszállítónak.

Mi történik az űrlap elküldése után?
- Érvényes elállás esetén a termék visszaérkezését (és annak bolti jelölését) követően elindítjuk a visszatérítést fogyasztó részére.
- Az ügyintézés előremeneteléről e-mailben tájékoztatjuk a fogyasztót.

Vélemények

Legyél Te az első, aki véleményt ír!